Skip to content

KONSUMOHET MË SHUMË SE 130 MILION HERË NË DITË NË GJITHË BOTËN

Fanta është brendi i dytë më i vjetër i kompanisë Coca-Cola si dhe brendi ynë i dytë më i madh jashtë SHBA-ve.

1955

Prezantimi i Fanta Orange

Brendi botëror "Fanta" filloi në Napoli të Italisë, në vitin 1955, kur korporata Coca-Cola Export filloi prodhimin dhe shitjen e Fanta Orange, duke përdorur përbërësit nga lulja vendore e citrusit.

Shishe e krijuar nga një dizajner i famshëm

Dizajneri i famshëm Raymond Loewy ka paraqitur 25 ose 30 dizajne -- për llogo por edhe për shishen e Fanta.

1960

FANTA ARRIN NË SHBA

Linja e Fanta është prezantuar në SHBA, pasi është lancuar në shtetet tjera përgjatë Amerikës Latine dhe Afrkës së Jugut.

1969

AQ E MIRË SA ËSHTË KËNAQËSI TË JESH I ETUR

Deri në vitin 1969, Fanta Orange ishte shija më e shitur në botë.

1970's

Krijimi i shijeve të shumta

Deri në vitin 1969, Fanta Orange ishte shija më e shitur në botë dhe filloi të pozicionohet përmes artit si një brend përplot ngjyra.

FANTA UDHËTON NË RUSI

Në vitin 1979 Fanta filloi të shitet në Bashkimin Sovjetin, duke e rritur kështu zgjërimin rreth e rreth globit.

1990's

FANTA BËHET BRENDI ME SHUMË SHIJE MË I PREFERUAR I ADOLESHENTËVE

Komunikimi i momenteve argëtuese në shoqëri...Fanta është në anën më të mirë të saj.

2000's

FANTA JU FTON TË LUANI

Mes viteve 2000 dhe 2008, Fanta hyn në territorin e imagjinatës së adoleshentëve, duke i ftuar ata të bëhen kreativë dhe spontanë, si dhe të jenë më pak seriozë. Kampanja e Fanta-s është lansuar në SHBA.

STILI I ANIMUAR

Mes viteve 2008 dhe 2014 fillon një mënyrë e re e komunikimit për Fanta, përmes karaktereve të animuara të cilat kanë evoluar gjatë viteve.

TODAY

FANTA ËSHTË BRENDI MË I MADH NË BOTË ME SHUMË SHIJE.

Me prezencë në më shumë se 190 tregje, Fanta është bërë brendi më i madh në botë me shumë shije. Në vitin 2017, Fanta prezantoi pamjen e re...Me shije frutash, energjik, për ty dhe të gjithë adoleshentët në tërë botën.